Hospicekoncerter: Forankring af mine erfaringer med sange i nuet fra januar 2024 – Arresødal:

af Mette Kirkegaard, hospiceperformer, sangerinde og sangskriver, cand.mag. i retorik

Sommeren min og to andre sange på Arresødal Hospice.

– Det går lige i hjertet, når det kommer til at handle om den enkelte. Ordene er skrevet af Ida, som er frivillig på Arresødal Hospice. Her spillede jeg også 14 dage senere i januar 2024 efter mine første events i Vejle.

Her blev tre nye sange skrevet også til stor glæde for patienter og pårørende.

Sommeren min” er inspireret af pårørende og patienters fortælling – se video:

Foto: Mette Kirkegaard synger “Sommeren min” på Arresødal Hospice 26. januar 2024

Lyt her til sang Sommeren min fra livekoncert eller se koncert op link https://www.facebook.com/mkirkegaard1/videos/1765403493961083/

Det er meget, tre sange på under et døgn, men jeg er blevet mere rutineret. Denne gang besøgte jeg også en stue. Alligevel var jeg ved at tvivle på, jeg kunne skrive den sidste på stue. Men det skete. Og det åbnede op for den indsigt i, at stuen er det personlige rum, og derfor bærer det også mere personlig betydning for den enkelte patient og pårørende. Man åbner nok mere op her.

Om forbedring fremadrettet kunne man inddrage stuebesøg, og at pårørende kommer ud på fællesareal derefter og hører resultatet med og uden patient. Det var, hvad der skete i Arresødal, og den pårørende fik tårer i øjnene og var glad for at være kommet ud. At gå fra det mere private til at dele med fællesrum kan være en forløsende indsigt.
På det andet hospice i Frederiksværk tog jeg også afsæt i tre patienters favorit årstider og oplevelser. Den ene sang blev skabt med afsæt i fortællinger fra en enkelt patient og pårørende på en stue. 

Patient & frivillig

Foto: Arresødal Hospice fællesrum – sange i nuet-projekt

“Den er blevet meget fin – meget smuk”, sagde en patient. Du får meget ud af de tekster, sagde en frivillig, “Tusind, tusind tak for det store arbejde, du har lavet på Arresødal hospice, det har virkelig været værdsat af patienter og pårørende de frivillige der deltog har også været meget berørte, det bliver pludselig meget personligt og går lige i hjertet når det kommer til at handle om den enkelte,” siger Ida Rasmussen, som er frivillig på Arresødal Hospice. 

“Kære Mette

Tusind, tusind tak for det store arbejde du har lavet på Arresødal hospice, det har virkelig været værdsat af patienter og pårørende de frivillige der deltog har også været meget berørte, det bliver pludselig meget personligt og går lige i hjertet når det kommer til at handle om den enkelte.

 …..du klarede det fantastisk og du er virkelig en god formidler så håber du går videre den vej.

Kærlig hilsen Ida, frivillig, Arresødal Hospice”

“Meget smukt”

  • patient

“Der var da mange ord i, som jeg havde siddet og tænkt på….der var med. Jeg synes det passede meget godt det, du havde fået sat sammen. Det var meget godt.”

  • Patient

“Sommeren min”

Den er blevet meget fin

Meget smukt – Patient

Touren er et vinterprojekt i samarbejde med Velliv Foreningen. Læs om første events i år her

Edit opdatering:

Hvis du vil have en genvej til denne forankringsblog fra min skabelse af sange i nuet, så hør det 53 minutter lange program sendt 11. februar 2024 på 24syv ”Griner hele vejen til branchen Og læs Gaffas artikel til min vintertour med otte events på fire danske hospices:

Hele projektet er støttet af Velliv Foreningen.

2 thoughts on “Hospicekoncerter: Forankring af mine erfaringer med sange i nuet fra januar 2024 – Arresødal:

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.