Om Mette

 
Mette Kirkegaard Hent Musik-CV – nye opdateringer 2023 :
Mette bevæger mennesker med ord gennem sange og følsom lyd tilsat humor. Oplev musik, der rører hjertet og kommer rundt i sjælens kringelkroge med poetiske materiale.
 
Poetisk materiale, smukt og rørende…
 
– som en nordisk Joni Mitchell (- Musikeren magasinet) “…et kvindeligt svar på Sebastian (…)og så lidt Joni Mitchell ( ..) og så en stor portion Mette Kirkegaard 🙂 (- Anders Ramhede, Magtens Korridorer)
“Mette synger fængende og smukt. Hun har sin helt egen lyd og er tro mod den…” Carl-Johan Vang Christensen, Supply Chain Manager, Toms Gruppen A/S.”
“Hej, Mette. I lørdags har jeg været til din koncert i Musikhuset i Århus og det var en stor oplevelse. Du sang fantastisk og musikerne spillede rigtigt godt. Det hele var meget rørende og du har mindet mig om, at der stadig er ´god smag´ i den danske musik.” (- Zuzana Boel)
“Thank you again for a wonderful show, ” guest Zimmer 16, Berlin

Mette Kirkegaard

Sangskriver, sangerinde og forfatter

Mette har senest optrådt med trio i Tivoli Orangeriet (2019) og har førhen været gæst i Niels Hausgaard Show på Tønder festival 

Radio

Diskografi

 • Ny single Denne jul – Dec. 2022
 • Nyt Album ultimo Recover okt. 2022  
 • Hotel Himmelblå Ny single 15. sept. 2022 
 • Nordic Sound 1. sept. 2022 12 lindrende naturkompositioner
 • Det du er  (2019) 13. sept. – single – Østerbroprojekter – producer Mette Kirkegaard
 • Vidunderskyer  (2019) 15. juli – single – Østerbroprojekter 
 • Simple Matters (2018) – 13 okt. – album fire hjerter i Politiken og fire stjerner i Gaffa – indspillet i Austin, Texas – producer Patrick Herzfeld
  Nomineret til Gaffaprisen i kategorien Årets danske udgivelse 2019
 • Love is to Blame – single (2017) – video på DK chartbase no 12 af 100
 • If You Want my Love – (2016) – high life afro single (indspillet 2006)
 • DET DU ikke SIGER (2014) Roman (2015) trykt bog A. Busck
 • Det rette sted (2013) Ep – indspillet i London – producer Ken Rose 
 • Superhelt (2012) Single
 • Dry Wood (2011) Ep – fire stjerner i Gaffa – indspillet i Berlin – producer Brio T.
 • Trådløse drømme (2009) Album
 • Heart Against Rock (2007) Album
 • In a Cafe (2006) Single 
 • In Your Eyes (2002) demo 
 • London Underground Cure (2000) demo

Videoer til albumsange:

 • Love is to Blame (2017) – DK Chartbase no 12 af 100 
 • Info om single Superhelt (2012)
 • Info video om ep i Berlin (2011)
 • Dont Make Me Choose (2010) 
 • Da vi var elskere (2009) på chartbases hitliste

Mette Kirkegaard synger om løbske hjerter og drømmende sjæle i genren Nordic Americana. Hendes seneste album “Simple Matters” udkom i oktober 2018 og fik fire hjerter af Kim Skotte i Politiken og fire stjerner i Gaffa samt omtale i Rootszone. Mette optrådte live i b.l.a. 24syv. Mettes seneste album Simple Matters blev i januar 2019 nomineret til Gaffaprisen som Årets danske udgivelse. Også sange fra Simple Matters som Foreign Pines, Heaven m.fl. har været spillet i P4 og P5. Love is to Blame-singlen (2017) udkom som video og høstede succes som no 12 af 100 på chartbase – i kapløb med Medina, Lukas Graham mv. På dansk har Mettes sange også ramt P4, med sin intense og følsomme lyd. Dry Wood og Free (2012-13) fra den anmelderroste Ep Dry Wood har også været playlistet flittigt i P4. Mette voksede op omgivet af engelsk-amerikansk 60-70´er folkemusik. Udover sit kunstneriske sangskrivervirke er Mette Kirkegaard cand.mag. i retorik med Art Management, har taget Auteurmodul på Odsherred Teaterskole, er bachelor i filosofi med tilvalg i musikvidenskab, Københavns Universitet. Mette har desuden debuteret som forfatter (2014) med romanen Det du IKKE siger, som bl.a. sætter fokus på kunstneres vilkår.

Skærmbillede 2013-08-24 kl. 11.31.39

Mette har optrådt i USA, England, Asien, Spanien samt Italien med band samt i Austin, Texas, på Universitetet samt på Strange Brew mv.

Hun har cowritet sange med den levende legende Kostas.

Foreign Pines er seneste spillet i P4 af Alex Nyborg.

Hendes mest spillede sange i P4 er Dry Wood og Free. Ep indspillet af producer Brio T.

Men også sange fra Ep´en Det rette sted, cowritet i London med den amerikanske producer Ken Rose, (cowrite tre Teitur albums og Marianne Faithful tidl. bassist).

og Det rette sted har været playlistet i P4, Folk på Feméren og Aftentoner, og Superhelt og Det rette sted er spillet i P2, Felicia, i Sverige.

Mette Kirkegaard har video klips på http://www.youtube.com/mettemusic

De unge år
Sangerinden og sangskriveren har en musiksproglig studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium, og det var her, hun lærte den grundlæggende kompositionslære. Efter et år på Retorikstudiet på Københavns Universitet, med performance, kreativ skrivning samt træning i at fortælle, optrådte Mette med eget materiale, bla. på festival med børnesange. Først efter kortere studier på Musikvidenskab i København, fik Mette Kirkegaards optræden med egne voksensange mere fart på, nemlig under et musikalsk studieophold i New York i år 2000. Mette optrådte i Harlem Community radio og det legendariske CBGB´s 313 Gallery m.v. Hun udgav et par demo er, London Underground Cure (piano Rasmus Ehlers) og In Your Eyes, der banede vejen for optrædener. Efter en del koncerter, bl.a på Skanderborgfestivalen 2004 i duo med jazzguitarist Tao Højgaard, indspillede hun sin første single ”In A Cafe”, i 2006, som blev playlistet i P4, samt pladen ”Heart Against Rock”, som udkom på eget forlag Trubadur, 2007, og siden Gateway Music. Musikken fik positiv anmeldelse bl.a. i Gaffa med en opfordring til at møde flere folk i branchen, som kunne udfordre og fremme hendes talent. Trods famlen i udtrykket, var der noget specielt over sangskriveren:

“Hun besidder elementer af det instinkt, der kan skabe hits. Og dét lover godt. Numre som In A Café, The Ferry og Calling From New Orleans rummer f.eks. alle elementer af det, der gør et hit. De er godt skrevet, let tilgængelige og alligevel fler-dimensionelle.”(Ivan Rod, Gaffa, 2007).

Herefter rejste Mette til London og Nottingham, hvor hun gav koncerter på bla. The Bedford. I Nottingham Evening Post, en avis med 70.000 læsere, fik debutpladen 4 ud af fem stjerner, og anmelderen sammenlignede udtrykket med The Cohrs, men mindre mainstream. “Everything about “Heart Against Rock” 
is lovely, from Mette´s voice to the arrangements, 
and consequently very hard to critisise”, skrev den engelske anmelder. Hjemvendt til Danmark, fik Mette en oplevelse af rodløshed og skrev en plade med danske sange ”Trådløse Drømme”. Den fik gode anmeldelser i de danske lokalradioer, Jylland og regionerne. ”10 fantastiske numre, der fører én på lidt af en drømmerejse …”(Chartbase). En længere USA-tur inspirerede Mettes tekstmæssige univers. Hun mødte via de kontakter, hun havde etableret i England, den anerkendte producer Brio Taliaferro i Berlin, som hjalp hende på vej videre kunstnerisk. Sammen skrev de ”Dry Wood”, baseret på en skitse fra Mettes USA-tur om kærlighed,  der brænder sammen til synet af de amerikanske skovbrande. Brio har arbejdet for mange kendte kunstnere, Moby, Blunt, Dico. Dry Wood er spillet hundredvis af gange i P4 i 2012. I London indspillede Mette i 2013 Ep´en, Det rette sted, kortefter hun optrådte på Tønder Festival (Hausgaard-show). I 2013 modtog Mette et anerkendelseslegat fra Statens Kunstfond. De senere år kan man læse om længere oppe samt på wikipedia 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.