Om Mette

 

Mette Kirkegaard

Sangskriver, sangerinde og forfatter

Mette har været gæst i Niels Hausgaard Show på Tønder festival

Diskografi

  • Nyt album med nye sange, indspillet i Texas – forventet udgivelse forår 2017
  • If You Want my Love – (2016) – high life afro single
  • DET DU ikke SIGER (2014) Roman (2015) trykt bog A. Busck
  • Det rette sted (2013) Ep
  • Superhelt (2012) Single
  • Dry Wood (2011) Ep – Best february Folk CD – The Akademia award (2016)
  • Trådløse drømme (2009) Album
  • Heart Against Rock (2007) Album
  • In a Cafe (2006) Single 
  • In Your Eyes (2002) demo 
  • London Underground Cure (2000) demo

 

Videoer til albumsange:

  • Love is to Blame (2017) – (2017)
  • Info om single Superhelt (2012)
  • Info video om ep i Berlin (2011)
  • Dont Make Me Choose (2010) 
  • Da vi var elskere (2009) på chartbases hitliste

 

Mette Kirkegaard synger om løbske hjerter og drømmende sjæle i genren Nordic Americana. Hun udsender nyt album foråret 2017. Som studiekunstner og troubadour synger Mette fængende folk-pop sange. Dry Wood og Free har været playlistet flittigt i P4, også på dansk har Mettes sange ramt P4, med sin intense og følsomme lyd. Mette voksede op omgivet af engelsk-amerikansk 60-70´er folkemusik. Udover sit kunstneriske sangskrivervirke er Mette Kirkegaard bachelor i Retorik og bachelor i filosofi med tilvalgsfag fra musikvidenskab, Københavns Universitet. Mette har desuden debuteret som forfatter med romanen Det du IKKE siger, som bl.a. sætter fokus på kunstneres vilkår. Der er planlagt en musikvideo “Love is to Blame” til det kommende album.

Skærmbillede 2013-08-24 kl. 11.31.39

Mette har nylig optrådt i Italien med band samt i Austin, Texas, på Universitetet samt på Strange Brew mv.

Hun har cowritet sange med den levende legende Kostas.

Hendes mest spillede sange i P4 er Dry Wood og Free. Ep indspillet af producer Brio T.

Men også sange fra Ep´en Det rette sted, cowritet i London med den amerikanske producer Ken Rose, (cowrite tre Teitur albums og Marianne Faithful tidl. bassist).

og Det rette sted har været playlistet i P4, Folk på Feméren og Aftentoner, og Superhelt og Det rette sted er spillet i P2, Felicia, i Sverige.

Mette Kirkegaard har video klips på http://www.youtube.com/mettemusic

Hjemmeside: www.mettekirkegaard.com

Musikklips kan høres på http://www.soundcloud.com/metteapril

“Som en nordisk Joni Mitchell”, Musikeren

Mette Kirkegaard er en dansk singer-songwriter i stilen Nordic Americana, i et folk og akustisk intimt lydbillede. Sangerinden og sangskriveren tog musiksproglig studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium, og det var her, hun lærte den grundlæggende kompositionslære. Snartefter optrådte Mette med eget materiale, bla. på festival med børnesange. Først efter kortere studier på Musikvidenskab i København, fik Mette Kirkegaards optræden med egne voksensange mere fart på, nemlig under et musikalsk studieophold i New York i år 2000. Mette optrådte i Harlem Community radio og det legendariske CBGB´s 313 Gallery m.v. Hun udgav et par demo er, London Underground Cure (piano Rasmus Ehlers) og In Your Eyes, der banede vejen for optrædener. Efter en del koncerter, bl.a på Skanderborgfestivalen 2004 i duo med jazzguitarist Tao Højgaard, indspillede hun sin første single ”In A Cafe”, i 2006, som blev playlistet i P4, samt pladen ”Heart Against Rock”, som udkom på eget forlag Trubadur, 2007, og siden Gateway Music. Musikken fik positiv anmeldelse bl.a. i Gaffa med en opfordring til at møde flere folk i branchen, som kunne udfordre og fremme hendes talent. Trods famlen i udtrykket, var der noget specielt over sangskriveren:

“Hun besidder elementer af det instinkt, der kan skabe hits. Og dét lover godt. Numre som In A Café, The Ferry og Calling From New Orleans rummer f.eks. alle elementer af det, der gør et hit. De er godt skrevet, let tilgængelige og alligevel fler-dimensionelle.”(Ivan Rod, Gaffa, 2007).

Herefter rejste Mette til London og Nottingham, hvor hun gav koncerter på bla. The Bedford. I Nottingham Evening Post, en avis med 70.000 læsere, fik debutpladen 4 ud af fem stjerner, og anmelderen sammenlignede udtrykket med The Cohrs, men mindre mainstream. “Everything about “Heart Against Rock” 
is lovely, from Mette´s voice to the arrangements, 
and consequently very hard to critisise”, skrev den engelske anmelder. Hjemvendt til Danmark, fik Mette en oplevelse af rodløshed og skrev en plade med danske sange ”Trådløse Drømme”. Den fik gode anmeldelser i de danske lokalradioer, Jylland og regionerne. ”10 fantastiske numre, der fører én på lidt af en drømmerejse …”(Chartbase). En længere USA-tur inspirerede Mettes tekstmæssige univers. Hun mødte via de kontakter, hun havde etableret i England, den anerkendte producer Brio Taliaferro i Berlin, som hjalp hende på vej videre kunstnerisk. Sammen skrev de ”Dry Wood”, baseret på en skitse fra Mettes USA-tur om kærlighed, der brænder sammen til synet af de amerikanske skovbrande. Brio har arbejdet for mange kendte kunstnere, Moby, Blunt, Dico. Dry Wood er spillet hundredvis af gange i P4 i 2012. I London indspillede Mette i 2013 Ep´en, Det rette sted, kortefter hun optrådte på Tønder Festival (Hausgaard-show).

 

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s