Derfor skal kvindelige komponister med i de store legattildelinger

Kvindelige komponister har brug for mere synlighed – som faktisk tiltrækker nye publikummer – bl.a. derfor betonede jeg vigtigheden af, at man tænker ligestilling ind, når man tildeler de største legater i Statens Kunstfond.

I dag et indlæg i Kulturmonitor af Birgitte Rahbæk, hvor hun netop betoner kvindelige komponisters underepræsentation i de store symfoniorkestre. https://www.kulturmonitor.dk/kvindelige-komponisters-vaerker-fylder-mere-i-danske-koncertsale-men-ikke-naar-de-store-symfoniorkestre-spiller/

Der mangler en aktiv indsats fra de statsstøttede orkestre til at melde sig ind i vores fælles opgave for øget ligestilling ved at spille værker skrevet af nulevende komponister og særligt kvinder,” siger  Juliana Hodkinson fra Dansk Komponistforening. Hun understreger, det er ikke nok, at man giver dem priser.

Den største tildeling fra Statens Kunstfond er en treårig, hvor man samarbejder med netop symfoniorkestre.

Jeg nævnte emnet i et link mit indlæg i Kulturmonitor i januar, https://www.kulturmonitor.dk/debat-alle-taler-om-ligestilling-men-hvor-bliver-den-af-i-kunsten-og-hos-statens-kunstfond/

Læs også indlægget her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.