Debat: Alle taler om ligestilling – men hvor bliver den af i kunsten og Statens Kunstfond?

Der tales meget om ligestilling. Men hvor bliver den af inden for kunsten og Statens Kunstfond? Det går den forkerte vej med ligestillingen inden for bl.a. musik- og scenekunsten. Forskellige tal taler deres tydelige sprog fra KODA, Danmarks Statistik mv., og det skriver jeg om i Kulturmonitor. 

Danmarks første kulturminister Julius Bomholt, forfader til Statens Kunstfond, gik ind for mangfoldighed i kunsten. Den må naturligvis i dag også ske på baggrund af køn. Statens Kunstfond kan skabe større diversitet ved at invitere kvinder med til at søge om de store priser. Lad os bryde vanetænkningen. Tillade os i højere grad at blive vækket af kvinders kunst og musik. Statens Kunstfond kan aktivt bidrage til diversitet – fra alder til køn – på højeste kunstneriske niveau, til gavn for alle.

Læs indlægget i Kulturmonitor:

One thought on “Debat: Alle taler om ligestilling – men hvor bliver den af i kunsten og Statens Kunstfond?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.