Tre trin til bedre søvn

Peter Molzen:

“Har sovet tungt til dit lydunivers flere gange!”

MERE FRED MED NORDIC SOUND
Release 1. sept. 2022: Nordic Sound album https://mettekirkegaard.lnk.to/NordicSound

Med naturlyden som ledsager rejste Mette Kirkegaard rundt på danske hospices under genoplukningen for at optræde med sine egne sange tilsat lindrende naturlyd. Nu kommer naturlyds-albummet Nordic Sound med naturlyde, som Mette har indspillet i Norden, klippet og mikset. De kan bruges på replay – derfor fader de ikke ned i slutningen – eller enkeltstående som en kort sekvens eller længere. Som et break fra ydre støj, mange oplever tiltagende i storbyen.

Interessen for naturlyd startede under et kunstnerophold i Seydisfjörður på Østisland, Austerland 2019.

   ”Jeg sov ud til en rislende flod og bemærkede, at det var nemmere at sove her end i  byen. Hvad hvis nu lydene og ikke udsigten gjorde den væsentlige forskel? Måske kunne jeg tage noget af lyden med hjem,” siger Mette Kirkegaard, som ledte efter naturlyd til sine sange og mest er kendt som sangerinde og tekstforfatter.

Nature has arrived, Track 1: Mette blev især fascineret af en anderledes dyb lyd fra kæmpestore sorte sten – de viste sig at indeholde en nyere historie: en dag efter en storm lå de der næste morgen i fjorden. Lyden har Mette afspillet til livekoncerter på hospices med succes:  

“Tak for en vidunderlig nærværende og poetisk koncert til stor glæde for alle os, der var til stede på Hospice Vangen i dag!  – musikterapeut Signe Marie Lindstrøm. “Fantastisk. Dejligt. Tak, det var skønt” – patient, Måløv.

Mette sender naturlyden ud, så flere kan få glæde af de lindrende lyde.

Selv de mere voldsomme lyde af havet kan virke ja, nærmest søvndyssende, fx da Mette sejlede med skib til Island under høj sø til lyden af Drum Cabin – North Atlantic – Track 9.

Lydene er i Nordic Sound ofte remikset med flere naturlyde. Til efteråret optræder Mette igen på danske hospices med støtte fra Velliv Foreningen.

“Jeg har fået en del erfaringer ved at optræde i vinter og foråret også med deres støtte – nu fortsætter etape 2, hvor jeg implementeret de erfaringer med naturlyden, som jeg fik med i etape 1”, siger Mette Kirkegaard.

Kontakt 61701864

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.