En sang til hjertet – ny single

“Vidunderskyer” handler om at være i hjertet, og i den tilstand lukker man det nærværende nu ind.

“Musikken er sanselig. Den kan åbne et hjerterum i livets smukke og også svære stunder. Jeg har som optrædende oplevet at se, at musikken har åbnet for en kærlig tilstand, for en sjælden ro, også fx på hospice hos døende som pårørende,” siger Mette Kirkegaard, sangerinde, sangskriver, cand.mag. i retorik.

“Vidunderskyer” afspejler hjertets muligheder, hvilende i et ukendt rum, som lydligt reflekteres med en anden dimension i den bagvedliggende tangent-klang – en uventet disharmoni – som læner sig ind i ukulelens strengespil og en drømmende vokal.

Mette Kirkegaard har produceret “Vidunderskyer” på Østerbro.

Genre: Nordic ambient americana
Distribution via Gateway Music
udg. 15. juli 2019

“Jeg har lært en del af at have indspillet pladen “Simple Matters” i USA, hvor jeg fulgte daværende producer Patrick Herzfelds arbejde i studiet. Jeg tager fx flere chancer for at bevare det autentiske lydbillede.”

En lytter, som er organist, skriver om sangen Vidunderskyer:

“Stringent, sprødt, sart, smukt, sjælfuldt, særligt”

Vidunderskyer-singlen er en art Ambient Nordic Americana, og Mette har derfor bedt lyttere teste sangen. De var positivt stemt. Arrangementet er ligesom forrige album holdt i det enkle, autentiske.

Det enkle udtryk er ifølge anmeldere af det tidligere album “Simple Matters” der hvor Mette Kirkegaard gør sig bedst (Kim Skotte gav albummet Simple Matters fire hjerter i Politiken, Gaffas anmelder Ivan Rod gav fire stjerner).

Gateway Music har de seneste år udsendt Mettes singler “Love is to Blame” (findes som video) og “Im Alive” forud for albummet Simple Matters (okt. 2018), som var med i den første runde af Gaffas nominering til Gaffaprisen som årets danske album. Mette Kirkegaard har også førhen høstet succes fx for ep’ en “Dry Wood”.

Link download og streaming tjenester: https://mettekirkegaard.lnk.to/Vidunderskyer  Lyt på Spotify  varighed: 3:13
Hent cover høj opløsning 

Tekst og vokalspor af Mette Kirkegaard
Vokal og keys: Mette Kirkegaard
Ukulele: Daniel Haselwanter
Producer: Mette Kirkegaard
Master: Patrick Herzfeld

Koncerter juli 2019: Mette Kirkegaard spiller både solo, duo og trio og optræder i Tivoli den 22. juli i sin trio Mette Kirkegaard & The Dreamers (Mette Kirkegaard & Mads Jørgensen, Søren Pedersen).

Entre til Tivoli gælder til koncerten i Orangeriet. 

MundoMandag_2019_Facebook_1200x630_MetteKirkegaardTrio
Mette Kirkegaard trio playing in Tivoli Gardens July 22 2019

Foto: Henning Sjøstrøm/logo Tivoli

Mette Kirkegaard spiller både solo, duo og trio og optræder i Tivoli den 22. juli i sin trio Mette Kirkegaard & The Dreamers(Mette Kirkegaard & Mads Jørgensen, Søren Pedersen).

METTE KIRKEGAARD TRIO
22. juli i Tivoli i Orangeriet kl. 19.00

Mette Kirkegaard – originale sange (vokal, guitarer, piano) Mads Jørgensen (guitarer, pedelsteel, elbas m.fl.) og Søren Pedersen (percussion, trommer)
Nordic americana
22. juli
Kl: 19:00 – 20:30
Sted: Orangeriet
Inkluderet i entréen til Tivoli
Med gode anmeldelser og fire hjerter fra blandt andre Politikens Kim Skotte, er Mette Kirkegaards album Simple Matters blevet sendt flot ud i verden. Den stemningsfulde lyd med tekster om løbske hjerter og drømmende sjæle får yderligere vinger at lette med, når Mette Kirkegaard tager sine to musikere med i Tivoli og sørger for en aften, hvor den nordiske tone blander sig med americana lyden i Mettes egne kompositioner.
Læs også på Tivolis side:
https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/musik/2019/mette+kirkegaard+trio+2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.