Fra Foreign Pines til modersmål

Jeg blev kontaktet af en lokalradio i Roskilde Dampradio, som interviewede mig onsdag.

LYT Med lørdag den 23. marts kl. 14-15 på Dampradioens stream eller via Tune in på din mobil eller FM 97.8 – 87.7 hybrid i nærområdet Roskilde. 

Jeg spiller her en af mine sange Foreign Pines fra albummet Simple Matters, som jeg for nylig oversatte til dansk, og det er lidt et eksperiment at spille den på dansk… og den optrådte jeg også med på Søholm hospice.

 

Jeg fortæller i programmet bl.a lidt om dette at optræde på hospice, som jeg gør fra tid til anden. En af de ting, jeg kan fortælle er, at jeg tager flere sange med på dansk, fordi det er især nærværende at befinde sig i sit eget sprog, tænker jeg, når man er på sin sidste rejse og skal tage afsked med de mennesker, der måske sidder omkring en. Sidst jeg spillede var der mange med og lytte. Som en pårørende skrev til mig næste dag, så var den dag, jeg optrådte, nu et dejligt minde for hende, i musikkens stund, for hendes far havde været nærværende og rolig. Nu var han igen “væk” og forvirret.

Musikken kan så meget. Vi skal bare få øjnene op for det. Musik og Sundhed sætter fokus på det i en ny rapport.

Hør også i interviewet om seneste mit album Simple Matters, cowriting med sangskriverlegenden Kostas, som jeg besøgte i Montana, om musik og sundhed og mere til.  Stay tuned.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.