Happy New Year / Godt nytår og alt godt for 2017

(English below):
Godt nytår til jer alle. Farvel til 2016, du har været et udfordrende år ud over al forventning. Vi har mistet store stjerner som David Bowie, Leonard Cohen, George Michael og Prince – store personligheder med noget på hjerte. Vi har også oplevet stor sorg – terror i flere europæiske lande og en frygt for den politiske agenda fremover. Og jeg ved også, at mange privat har oplevet mange ting fra sygdom til hjertesorg til opbrud. Der følger en indre sorg med til livet, og den må vi acceptere er en påmindelse. For kun i et mørke skærper vi vores evner til at få øje på det lyse og virkelig gode værdifulde for os selv som for den planet, vi er på.
Og derfor er det alligevel dejligt for mig at tænke på det nye år. For mig er der ny musik med nye koncerter på vej: Musikhuset Aarhus, Skrivehus på Fanø, optrædener i New York og meget mere. Men sikkert også meget, jeg endnu ikke kender til af smukke muligheder.
På falderebet til det nye år, så er der mindst en vigtig ting, jeg vil tage med videre i det nye år: Jeg husker kun det gode, en sang, som kommer her i engelsk oversættelse. Og det kan vi tage med os. Lad os tage det gode med ind i 2017 og skabe mere af den slags. For de gode følelser skaber de stærkeste intentioner.

English:
Happy new year to all of you. Goodbye to 2016, you have been a challenging year beyond all expectations. We have lost major stars such as David Bowie, Leonard Cohen, George Michael and Prince – big personalities with something at heart. We have also experienced great sadness – terror in several European countries and a fear of the political agenda in the future. And I also know, on the private level, that many have experienced many things from illness to heartaches to sudden shifts.
An inner sadness is a follower of life and we have to accept it as a reminder. For the darkness sharpens our ability to discern the light and really value the good things for ourselves as for the planet, we are on.
And therefore it is still nice for me to think about the new year. New music is coming up, with new concerts on the road: Musikhuset Aarhus, playing in New York, writing house at the small island Fanø, and much more. And probably many still unknown beautiful opportunities to come.
Just before we are entering the new year, there is at least one important thing, I would like to bring with me into the new year: “I Remember only the Good”, a song that comes here in a new folky English translation. And this is something we can take with us. Wishing you all a happy new year despite the dark moments you may have had throughout this year, lets focus on the good and bring our good intentions into the new 2017. For the good feelings create the strongest intentions.

Happy new year

Love and light

Mette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.